Så får du jobb på festival denna sommar

Gillar du festivaler? Musikfestivaler i synnerhet? Kanske har du turen att ha skaffat dig en biljett till en av sommarens många festivaler, eller kanske föredrar du att tjäna lite pengar och få nya vänner –med riktigt bra musik i bakgrunden? Då kanske ett jobb på en festival kan vara precis den möjlighet du har väntat på. Låt oss berätta hur du kan få jobb på en festival i sommar.

För att festivaler ska kunna ge den bästa möjliga upplevelsen till sina gäster behöver de ett stort antal människor till att jobba före, under och efter evenemanget. Typiska jobb som ska fyllas är värdar, barpersonal för att sälja drycker och snacks, cateringpersonal för att servera artisterna och människor som arbetar, chaufförer och människor som hjälper till med att rigga festivalområdet och scenerna. Några av dessa jobb kan täckas av volontärer, men vanligtvis behöver de också samarbeta med en leverantör som kan underlätta ett enkelt och pålitligt sätt att hitta rätt talang för att arbeta resten av de lediga skiften. På Staffers erbjuder vi en plattform som möjliggör just det.  Vi matchar företag inom besöksnäringen med personer som har rätt kompetens och erfarenhet. Vi är inte ett bemanningsföretag utan ett jobbnätverk där du kan hitta en mängd olika jobbmöjligheter.

Så hur kommer du igång med ditt jobbsökande till festivaler?

För att kunna arbeta på festivaler och evenemang måste du vara minst 18 år, vissa jobb kräver en lägsta ålder på 20 år (på grund av regelverket kring alkoholservering.) Om du är 18 år eller äldre följer du bara de följande stegen:

1.    Ladda ner Staffers appen där du vanligtvis laddar ner appar (eller klicka här).

2.    Set upp din profil (Behöver du hjälp? Klicka här).

3.    Bläddra igenom lediga jobbmöjligheter.

4.    Ansök om att få arbeta skift på festival direkt i appen.

5.    Företaget som publicerade skiftet kommer att återkomma till dig inom kort om din profil matchar vad de letar efter.

Vanliga frågor:

-      Om att arbeta ditt första skift.

-      Om anställningsavtal: Tidsbegränsad anställning

-      Om hur du får betalt: Skift betalningsprocess

You might also like...

More posts
arrow

Så hittar du flexibla jobb inom besöksnäringen

Det är ingen hemlighet att jobb inom hotell & restaurang är några av de mest flexibla och givande positionerna på marknaden. Med ett brett utbud av roller som servitris, bartender, städare och mycket mer kan du hitta ett jobb som passar din livsstil. Här ger vi dig en guide till att hitta flexibla jobb inom besöksnäringen med Staffers.

Letar du efter ett jobb i Stockholm?

En av de bästa sakerna med Stockholm är antalet bra restauranger och hotell. Du är aldrig långt borta från en god måltid, en fika eller ett hem hemifrån. Branschen sysselsätter också ett stort antal personer i Stockholmsområdet. Och det är där vi kommer in; på Staffers är vi specialiserade på rekrytering till hotell och restaurangbranchen.

App Store download button.
Google Play Dowload button.