Är din restaurang redo för våren?

Våren är precis runt hörnet och det är dags att göra din restaurangterrass redo för en ny uteserverings säsong.  Även om du kanske har alla stolar och bord redo - har du sett till att du har tillräckligt med personal för att ta hand om era gäster och se till att din verksamhet fungerar smidigt? Det kan vara en utmaning att hitta kompetent personal inom besöksnäringen, så var börjar du?

Att klargöra dina behov är ett bra sätt att börja:

  • Hur många personer behöver du när, var och hur?  Hur många heltids- och deltidstjänster behöver du fylla? Tänk också på att ditt behov kan öka under högsäsong eller på grund av sjukdagar.
  • Vilka kvalifikationer letar du efter i varje ledig position du försöker fylla?  En bartender med stor kunskap och erfarenhet av att göra cocktails? En erfaren servitör som vet hur man hanterar en miljö med högt tempo? 
  • Har du några lediga tjänster som behöver en viss kompetens och erfarenhet? Du kanske letar efter en pizzaiolo eller en konditor?
  • Finns det några jobb som inte kräver tidigare erfarenhet? Barbacks, diskare och garderobiär är exempel på jobb som normalt inte kräver tidigare erfarenhet.
  • Har du kapacitet för utbildning på arbetsplatsen?  Tänk på att om du anställer människor för jobb som de inte har erfarenhet av måste du avsätta lite tid för att utbilda dem.

Nu är det dags att skriva din jobbannons, här är några tips att tänka på:

  • Skriv din jobbannons på engelska
  • Var specifik om vad jobbet innebär, vad du letar efter och dina förväntningar.
  • Skriv dina jobbannonser med den perfekta kandidaten i åtanke
  • Vad har du att erbjuda den perfekta kandidaten?

När du har förtydligat dina behov och skrivit din jobbannons är du bara några minuter från att utnyttja den bästa plattformen för rekrytering inom besöksnäringen. Staffers nätverk består av 20 000+ personer i Norge och Sverige som är intresserade av restaurangjobb. Vi har skapat en jobbannonsmall som gör att du kan publicera din jobbannons på vår plattform på några minuter, och du kommer att meddelas så snart folk börjar ansöka om dina lediga tjänster.

Med Staffers teknik kan du bättre hantera din personalstyrka och hålla rekryteringskostnaderna nere. Är du redo att komma i gång? Publicera din första jobbannons här.

You might also like...

More posts
arrow

Letar du fortfarande efter personal till din restaurang eller ditt evenemang i sommar?

Sommaren är här, solen skiner och vi ser alla fram emot att göra det bästa av den. För många av oss är det dock de mest hektiska månaderna på året. Om du är ansvarig för en restaurang, bar, en festival eller andra evenemang vet du exakt vad vi pratar om. För att få ditt företag att blomstra i sommar måste du se till att du har rätt personal som tar hand om dina gäster. Förhoppningsvis har du redan ett sammansvetsat team på plats och behöver bara några extra hjälpande händer? Eller så vill du lägga till den perfekta kandidaten till ditt team för att fylla heltids- eller deltidstjänster? Hur som helst är vi här för att hjälpa!

Hur man hittar och anställer kvalificerad personal inom besöksnäringen.

Att driva en framgångsrik restaurant tar mer än en utmärkt meny och en utmärkt placering. Det är människorna som får allt att gå samman och skapa en unik upplevelse. Med stram konkurrens och utvecklande efterfråga i gästfrihetsbranschen är det viktigt att hitta kvalificerad och pålitlig personal för att hålla din restaurang blomstrande. Men var börjar man?

App Store download button.
Google Play Dowload button.