Har din restaurang tillräckligt med personal för en hektisk sommarsäsong?

Som restaurangägare vet du att sommarsäsongen ger ökad trafik och en möjlighet att öka försäljningen. Men är du beredd att hantera den ökade tillströmningen av kunder? Vi har alla upplevt hur en hektisk kväll i restaurangen snabbt kan ge vika för kaos om  det inte finns tillräckligt med människor på jobbet för att servera dem.  Det är dags att fråga dig själv: har jag tillräckligt med personal på plats för de kommande sommarmånaderna?

Vi ger dig en guide om hur du förbereder din restaurang för den hektiska sommarsäsongen:

 

1. Analysera och planera: Analysera trender och data från tidigare år för att förstå när din restaurang sannolikt kommer att uppleva hög efterfrågan. Använd dessa insikter för att identifiera vart du behöver mer support. Det är också en bra idé att hålla ett öga på dina bokningar, eftersom de är en bra indikator på hur hektisk de kommer att vara i restaurangen.

 

2. Verktyg för ökad effektivitet: Har du rätt verktyg på plats för en effektiv drift?  Att ha föråldrade eller felaktiga verktyg kan förvärra situationen för dina anställda som arbetar under stress. Se till att du har rätt lösningar på plats för att förbättra gästupplevelsen och hjälpa din personal att göra ett ännu bättre jobb, och kontrollera om din utrustning är tillräckligt underhållen innan sommarsäsongen börjar.

 

3. Bra översikt: Om du  nu har följt steg ett och två bör du ha en bra överblick över din nuvarande situation. Kanske behöver du beställa underhåll på en del av din utrustning, boka en digital självbetjäningslösning för att betjäna några av dina gäster, och du har förmodligen sett några hål i ditt schema. Även om vi kanske inte kan hjälpa dig med alla dessa förberedelser, kan vi garantera att vi kan hjälpa dig med ditt schema.

 

4. Personalplanering: För att skapa ett schema som matchar dina mest hektiska dagar och tider måste du ta hänsyn till de insikter du samlade i steg ett och se när du behöver lägga till fler anställda, men lika viktigt - var. Det finns dock några flersaker att tänka på. Förväntar du dig att din restaurang kommer att vara fullsatt varje dag i sommar?  Och kommer dina gäster att beställa mat och dryck hela dagen, eller är det troligt att matbeställningar endast sker under lunchtid?  Serverar du gäster både  på en utomhusterrass och i en inomhusanläggning? Vill du också ha en digital självbetjäningslösning på plats för att hantera beställningar mer effektivt? Ditt svar på dessa frågor bör ge dig en indikation på hur många servitörer, kockar, bartendrar och barbacks du behöver ha på jobbet och när.  Har du tillräckligt med personal för denna sommar?

 

5. Rekrytera personal:  Nu när du har en bra överblick över vilka positioner du  behöver fylla i din restaurang är du redo att rekrytera personal. Lyckligtvis erbjuder vi en plattform som gör  det enkelt att göra just det. Vår teknologi gör det enklare att hantera din personalstyrka, hålla rekryteringskostnaderna låga och öka produktiviteten. Vi är inte ett bemanningsföretag, utan ett jobbnätverk för besöksnäringen i Skandinavien.  Är du redo att dra nytta av vårt nätverk av 25 000 arbetssökande? Det tar bara några minuter att komma igång med rekryteringen – hitta dina nya talanger här.

You might also like...

More posts
arrow

Letar du fortfarande efter personal till din restaurang eller ditt evenemang i sommar?

Sommaren är här, solen skiner och vi ser alla fram emot att göra det bästa av den. För många av oss är det dock de mest hektiska månaderna på året. Om du är ansvarig för en restaurang, bar, en festival eller andra evenemang vet du exakt vad vi pratar om. För att få ditt företag att blomstra i sommar måste du se till att du har rätt personal som tar hand om dina gäster. Förhoppningsvis har du redan ett sammansvetsat team på plats och behöver bara några extra hjälpande händer? Eller så vill du lägga till den perfekta kandidaten till ditt team för att fylla heltids- eller deltidstjänster? Hur som helst är vi här för att hjälpa!

Hur man hittar och anställer kvalificerad personal inom besöksnäringen.

Att driva en framgångsrik restaurant tar mer än en utmärkt meny och en utmärkt placering. Det är människorna som får allt att gå samman och skapa en unik upplevelse. Med stram konkurrens och utvecklande efterfråga i gästfrihetsbranschen är det viktigt att hitta kvalificerad och pålitlig personal för att hålla din restaurang blomstrande. Men var börjar man?

App Store download button.
Google Play Dowload button.